"Barış Ruhu Volume II" Dijital NFT Sergisi Root Karaköy'de

ABONE OL

'Sanat-kültür-komünite' mottosunu odağına alarak misafirlerine çok yönlü deneyimler sunan şehir oteli Root Karaköy, kadınların gücünü kutladığı mural çalışmasıyla başlattığı 'Barış Ruhu' adlı sanat projesini NFT sergisiyle devam ettiriyor. Root Karaköy'de ziyaret edilebilecek serginin tüm geliri Umut Vakfı'na bağışlanacak.

Reklam
Reklam

 

İstanbul Modern Müze’sinin resmi oteli olan Root Karaköy, sanatı merkez alarak yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Dünyaca ünlü mural sanatçısı Pesimo’nun kadınlara ve kadınların gücünün kutlandığı bir gerçekliğe armağan ettiği “Barış Ruhu” adlı eseri, tarihi Karaköy semtinin sofistike oteli Root Karaköy’ün arka cephesinden caddeyi selamlıyor.

“Barış Ruhu”nun devamı niteliğinde hayata geçirilen NFT sergisi ise mekanla bütünleşen bir sanat yaklaşımı sunuyor. Ödüllü mimar ve sanatçı Sami Savatlı tarafından tasarlanan lobiyle iç içe geçen sergi, otelin girişinde misafirlerini karşılıyor.

“Barış Ruhu Volume II” Dijital NFT Sergisini Istanbul Bienal’i ile es zamanda gezilebilir.

Sergide yer alan sanatçılar, Nancy Jo Ward (California), Eda Zamanpur (İstanbul), “Ayna” Anıl Taşezen (İstanbul), Nelten Wolde (Melbourne), Elen Deliss (Moskova), Bradford Graves (New York), H. Spencer Young (New York), Tinuade Oyelowo (New York).

Barış Ruhu Sanat Projesi, kadınlar ve sanatçılar aracılığıyla barışın peşine düşüyor

New York’ta yaşayan Türk sanatçı, “Barış Ruhu” Projesi’nin Küratörü Pınar Goodstone, projeyle ilgili şunları söyledi; “Barış Ruhu Projesi, barışı nasıl tezahür edeceğimizi sorgulamamızla başladı.

Bunu yapmanın en yaratıcı yolu sanatçılarla çalışmak…

Sanatçılar, gelecekte neyin mümkün olabileceğine dair fikirlerini ve henüz gerçekleşmemiş bir dünyayı somut hale getirerek anlatabiliyorlar.

Barış Ruhu’nun çıkışını, dünyaca ünlü mural sanatçısı Pesimo ile gerçekleştirdik.
Root Karaköy’ün arka cephesinde yer alan eserin ana kahramanı bir kadın. Kadın bizim için barışı temsil ediyor.
Projenin devamında gerçekleştirdiğimiz NFT sergisi ise, yine barışı ve kadınları odağına alıyor.
Bu sergi, bir otel tarafından gerçekleştirilen ilk NFT sergisi olma özelliğini taşıyor; böylece dijital sanatı ve konvansiyoneli Root Karaköy’de bir araya getiriyoruz.”

Pınar Goodstone sözlerine, “Projenin bir sonraki adımında kadın yazarlar ve aktivistlerin yağlı boya eserlerini sergileyeceğiz. Umudumuz eşit, barışçıl, adaletli, sınırlarla sınırlanmamış ve kadınların yaşama haklarının korunduğu bir dünyada yaşamak.” ifadelerini ekledi.

Barış Erdoğdu: “Dünyanın barışa ihtiyacı var ve kadınlar bu değişimin katalizörü olabilir.”

Barış Ruhu Sanat Projesi hakkında konuşan Root Karaköy’ün sahibi Barış Erdoğdu şunları söyledi, “Çok çalkantılı bir çağda yaşıyoruz. Ekonomi ve Barış Enstitüsü, Küresel Barış Endeksi (dünyanın önde gelen küresel barış ölçümü raporu) tarafından hazırlanan rapora göre, ortalama küresel barış seviyesi, son on üç yılın dokuzunda geriledi. Türkiye 163 ülke arasında

149. sırada yer alıyor.

Dünyanın barışa ihtiyacı var ve kadınlar bu değişimin katalizörü olabilir. Sanatı, kültürü destekleyen bir grup olarak kadınların daha aktif rol aldıkları yönetimlerin barışı destekleyeceğine inanıyoruz.

Root Topluluğu olarak bu uğurda farkındalık yaratacak sanatsal ve kültürel etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.”

 

Root Karaköy hakkında

Müzik, kültür ve sanatın buluştuğu Root Bodrum’la görkemli bir çıkış yapan Root Hotels, İstanbul Karaköy’de açılan yeni oteliyle misafirlerini karşılıyor.

Circle Group Global bünyesinde yer alan Root Karaköy, Necati Bey Caddesi’nde, İstanbul'da konaklamak isteyenlere kapılarını açıyor.

Büyüleyici bir İstanbul şehir ve Boğaz manzarasına hâkim konumuyla Root Karaköy, sıcak bir karşılama sağlayan lobisi, devasa cam pencereden ışığı içeri alan yüksek tavanıyla konuklarını otele giriş anında büyülüyor.

Şöminesi ve ahşap tavanıyla dikkat çeken karşılıklı iki oda, lobideki taze çiçeklerin sağında ve solunda konforlu alanlar sunuyor. İstanbul Modern Sanat Galerisi, Galataport, Tarihi Galata Kulesi'ne yürüme mesafesinde yer alan otel, “sanat, kültür, komünite” mottosunu sahipleniyor.

Ödüllü mimar ve sanatçı Sami Savatlı tarafından tasarlanan otelin sofistike lobisi, Türk ve Avrupalı ziyaretçilerini ağırlıyor.